Sådan reparerer du stenslag i dine bilruder 

Stenslag kan være grimme, irriterende problemer, som er alt for almindelige på bilruder. Hvis du nogensinde har haft et stenslag i din rude og har ønsket at få det repareret, ved du, hvor vanskelig processen kan være (https://alt-autoglas.dk/stenslag-reparation-bilruden/). Heldigvis er der måder at reparere stenslag i bilruder på, uden at du behøver at udskifte hele ruden. Lad os se på, hvordan du selv kan reparere de irriterende stenslag. 

Det første skridt er at vurdere størrelsen af chippen eller revnen. De fleste små splinter og revner kan nemt repareres med et glasreparationssæt, men for store revner – især dem, der strækker sig over flere ruder – skal du måske udskifte hele ruden. Når du har vurderet skadens størrelse, kan du gå videre til det næste trin. 

Derefter skal du fjerne alt snavs omkring splinten eller revnen, og sørg for, at alt snavs og støv også er fjernet indefra. Dette vil sikre, at der ikke bliver fanget snavs eller støv i den under reparationsprocessen. Påfør herefter noget lim langs kanterne af chippen eller revnen, så den ikke spreder sig yderligere, mens der arbejdes på den. 

Til sidst skal du bruge en glasfiller eller harpiks til at udfylde eventuelle huller i splinten eller revnen. Tag dig god tid her, og sørg for ikke at fylde for meget; ellers kan du ende med en ujævn finish og forårsage mere skade end nødvendigt. Hvis alt ser godt ud efter udfyldningen, skal du lade det sidde, indtil det er helt tørt, før du går videre til at tørre overskydende limrester væk.