Elektriske installationer: Hvorfor DIY kan være farligt

For mange boligforbedringer kan det være fristende at tage en gør-det-selv-tilgang. Men når det drejer sig om elektriske installationer, er det altid bedst at overlade arbejdet til en erfaren og autoriseret professionel. Dette blogindlæg vil forklare, hvorfor gør-det-selv-elektroprojekter ikke anbefales, og hvorfor du altid bør hyre en professionel til dit el arbejde. 

Først og fremmest er det ekstremt farligt at forsøge at udføre enhver form for elektrisk arbejde uden den rette uddannelse eller viden. Selv om husejeren har set et par YouTube-videoer eller læst nogle bøger om emnet, mangler de stadig de nødvendige færdigheder og erfaringer, som kun kommer med mange års praksis på området. Hvis du selv påtager dig en elektrisk installation, kan det resultere i dyre fejl og udsætte dig og din familie for risiko for elektrochok, brand eller andre alvorlige ulykker.

En anden grund til, at det ikke er tilrådeligt at lave el-projekter selv, er, at de fleste stater har strenge regler for, hvem der må udføre denne type arbejde. I mange områder er det ulovligt for en person uden licens at udføre egne elektriske installationer eller reparationer. Hvis du forsøger at udføre sådant arbejde, kan det føre til store bøder eller endda til kriminelle anklager, hvis du bliver taget. 

Endelig er det at hyre en professionel elektriker en garanti for, at arbejdet bliver udført rigtigt første gang. Professionelle elektrikere kender alle de regler og bestemmelser, der er specifikke for dit område, så du behøver ikke at bekymre dig om at løbe ind i problemer senere hen på grund af manglende overholdelse af lokale love. Desuden har professionelle elektrikere adgang til specialværktøj og -materialer, som husejere måske ikke kan købe. De har også en forsikring, hvis noget går galt under deres arbejde, hvilket beskytter både dem og dig som kunde mod ansvarsproblemer, hvis der opstår skader.