Sådan får du mest muligt ud af dit sabbatår 

Mange universitetsuddannede ved ikke, hvad de skal bruge deres sabbatår til, før de begynder et fuldtidsjob eller går tilbage på skole. Det kan være en vanskelig beslutning at stå over for, især hvis du ikke er sikker på, hvad du vil studere eller arbejde med bagefter. Men dit sabbatår behøver ikke at være skræmmende og usikkert! Her er nogle tips til at få mest muligt ud af denne tid og få værdifulde færdigheder og erfaringer undervejs. 

Sabbatår er fleksible 

Dit sabbatår kan se ud, som du vil have det til at se ud. Der findes ikke nogen standardtilgang, når det gælder struktureringen af dit sabbatår; det er helt op til dig, hvor meget tid du bruger på at rejse, arbejde, arbejde frivilligt osv. Du kan også vælge, om dit sabbatår kun skal vare et semester eller et helt år – det afhænger alt sammen af, hvilke mål du vil nå i løbet af denne periode. Uanset hvilken vej du vælger, skal du sørge for, at dit sabbatår er i overensstemmelse med dine fremtidsplaner og mål. På den måde vil du have masser af materiale, der direkte vedrører dine interesser og langsigtede mål, når du skal til jobsamtaler eller ansøgninger til en videregående uddannelse. 

Lær nye færdigheder 

En af fordelene ved at tage et sabbatår, inden du går ud på arbejdsmarkedet, er, at det giver dig mulighed for at lære nye færdigheder, som kan være nyttige, når du kommer videre i livet. Overvej at tilmelde dig onlinekurser inden for markedsføring, kodning, forretningsanalyse, webdesign – listen er lang og lang! Hvis der er særlige emner, der interesserer dig, men som ikke blev dækket i college-kurser, er det måske det perfekte tidspunkt til selvstyret læring gennem online tutorials og ressourcer. Du kan også overveje at få certificeringer i forbindelse med industristandarder som ITIL (Information Technology Infrastructure Library) eller PMP (Project Management Professional). Disse certificeringer er meget værdsat af arbejdsgiverne og kan virkelig få dit CV til at skille sig ud fra andre ansøgeres CV. 

Der er masser af muligheder for frivilligt arbejde 

Hvis rejser er vigtigere end karriereudvikling for dig lige nu, så overvej at finde muligheder for frivilligt arbejde med et sabbatår i udlandet! Det kan give dig unikke kulturelle oplevelser og give noget meningsfuldt tilbage, mens du hjælper andre i nød rundt om i verden. Programmer som WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) giver utrolige muligheder for meningsfulde internationale rejser, samtidig med at de har en positiv indvirkning på lokalsamfund over hele kloden. Du kan også kigge på programmer som Global Citizen Year, der danner bro mellem high school-eksamen og college ved at tilbyde stipendier forskellige steder i Mellemamerika til dem, der søger uddannelsesmuligheder i udlandet i løbet af deres sabbatår.